free site templates

Dvorski likovni dnevi

ustvarjalno druženje likovnih umetnikov
Dvor - Domačija Rezelj

info tel 051 250 093

7 DLD

VII. Dvorski likovni dnevi, 27.05.2018

Dvorski likovni dnevi predstavljajo ustvarjalno druženje likovnih umetnikov iz mednarodnega prostora. Potekajo na domačiji družine Rezelj na Dvoru pri Žužemberku, v idiličnem prostoru ob reki Krki.

VII. DVORSKI LIKOVNI DNEVI 2018

Dvorski likovni dnevi vstopajo v novo dejanje svoje sedemletne tradicije. Nova ekipa likovnih ustvarjalcev k Rezljevim na Dvor prihaja v začasno nekoliko spremenjenem terminu, a kot vedno med prijazne gostitelje in v slikovito, inspirativno okolje. Vrednote skupnega ustvarjanja in druženja bodo ponovno postale pomembne, vsakdanjemu utripu kraja se bo pridružil umetniški. Med podobe, ki kličejo po naši pozornosti, se bodo uvrstile tiste, ki si jo res zaslužijo. Združujejo namreč tako pripovednost kot izpovednost, zunanjo in likovno resničnost. Z avtorsko intimo posameznega ustvarjalca presegajo videnja sveta okrog nas in zato so bolj nagovarjajoče. Z izborom sodelujočih ustvarjalcev na široko odpiramo pogled v sodobno likovno ustvarjalnost, med avtorje različnih nacij in generacij, tematskih izhodišč in interpretativnih slogov, načinov, pristopov in tehnik. Tako Dvor za nekaj dni postaja središče pestrega likovnega dogajanja. Pogled nanj pa z deli, ki jih hrani in prezentira Galerija DLD, nikoli ni zastrt.

Dvorski likovni dnevi

Dvorski likovni dnevi predstavljajo ustvarjalno druženje likovnih umetnikov iz mednarodnega prostora.

Potekajo na domačiji družine Rezelj na Dvoru pri Žužemberku, v idiličnem prostoru ob reki Krki.

Nastali so na pobudo Ane Cajnko, profesorice likovne pedagogike in aktivne likovne ustvarjalke.
Nacionalno, generacijsko, vsebinsko in slogovno raznoliki avtorji že a priori zagotavljajo pestrost motivov, tehnik, načinov in pristopov likovnega ubesedovanja.

Prijazno povabilo družine Rezelj, prijetno medsebojno druženje, naravne lepote in kulturne znamenitosti ožjega in širšega področja so pravi vzroki za ustvarjalni preklop.

Marsikateri likovni ustvarjalec se povsem prepusti novim motivnim spodbudam, ki jih spremlja s seizmografsko občutljivostjo, likovna izživetja pa pripadajo najbolj intimnemu ustvarjalnemu karakterju posameznika.

Nekateri ostanejo na poligonu ustaljenih zanimanj, ki pa jih žlahtnijo z refleksijami novega in drugačnega ali pa jih le skrbno zbirajo za kasnejša likovna realiziranja. Ker srečanje ni tematsko omejeno, lahko avtorji sledijo svoji intimni notranji vokaciji. 

Dvorski likovni dnevi / 29 Maj-2 Junij / Domačija Rezelj